[-]
جعبه پيام
» <مارک واتنی> رابرت عزیز و گرامی ... این بزرگواری و حسن نیت شماست. دوستان بسیاری هم در کافه، قبلا کارتون و سریال های زیادی رو قرار داده اند که جا داره ازشون تشکر کنم.
» <مارک واتنی> دانلود کارتون جذاب " فردی مورچه سیاه " دوبله فارسی و کامل : https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...7#pid45437
» <Kathy Day> جناب اﻟﻜﺘﺮﻭﭘﻴﺎﻧﻴﺴﺖ از شما بسیار ممنونم...
» <مارک واتنی> خواهش می کنم بتمن عزیز
» <BATMANhttps://www.aparat.com/v/XI0kt
» <BATMANhttps://www.doostihaa.com/post/tag/%D8%A...kanon-2021
» <BATMANhttps://www.aparat.com/v/pFib3
» <BATMAN> با تشکر از مارک واتنی عزیز/ نسخه های سینمایی بامزی هم منتشر شدن/ بامزی تو سوئد خیلی محبوبه، از گذشته تا به امروز ازین شخصیت انیمیشن تولید میشه
» <مارک واتنی> ارادت شارینگهام عزیز
» <شارینگهام> درود بر همه ی دوستان ، سپاس از مارک واتنی عزیز
Refresh پيام :


ارسال پاسخ 
 
رتبه موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پندهای روزگار
نویسنده پیام
آناکین اسکای واکر آفلاین
دوست قدیمی
***

ارسال ها: 146
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۵/۱۰/۴
اعتبار: 12


تشکرها : 184
( 979 تشکر در 146 ارسال )
شماره ارسال: #11
RE: پندهای روزگار

مک کارتیسم و تاثیر آن بر سینمای کلاسیک

قسمت ششم : ده مرد هالیوود

در 29 جولای 1946، " ویلیام ویلکرسون " موسس " هالیوود ریپورتر " در یکی از ستون های روزنامه خود مطلبی را تحت عنوان " به جوزف استالین رای دهید " چاپ کرد و اسامی 11 نفر که در هالیوود فعالیت می کردند را به عنوان حامیان و پیروان کمونیسم، عنوان نمود. این امر در طی 3 ماه بعد از آن نیز تکرار شد و " هالیوود ریپورتر " اسامی افراد بسیاری را به همین اتهام منتشر کرد که این اسامی به " فهرست بیلی " معروف شدند.

" لیست های بیلی " در مجله " هالیوود ریپورتر "

در سال 2012 پسر " ویلیام ویلکرسون " بابت عملکرد و نقش پدرش در ماجرای لیست های سیاه هالیوود عذر خواهی کرد و دلیل این کار پدرش را حس انتقام جویی، به دلیل سرخوردگی از عدم موفقیت او در مالکیت یک کمپانی فیلم سازی در هالیوود، ذکر کرد.

انتشار این اسامی کار خود را کرد و " کمیته فعالیت های ضد آمریکایی " وارد ماجرا شد و عنوان کرد که قصد دارد تا تعدادی از این افراد را به اتهام تبلیغ کمونیسم در سینمای آمریکا احضار و از آنها پرسش کند. در اولین جلسه " والت دیزنی " شهادت داد که خطر نفوذ کمونیسم در هالیوود جدیست و اسامی تعدادی از افرادی را که با او کار کرده اند، به عنوان افراد محتمل در همکاری با کمونیست ها، نام برد. پس از او " رونالد ریگان " در جایگاه قرار گرفت و عنوان کرد افرادی را می شناسد که احتمال می دهد کمونیست باشند ولی از این امر اطمینان ندارد.

" رونالد ریگان " در سال های جوانی

" رونالد ریگان " و " جین وایمن " که بعدها با یکدیگر ازدواج کردند در آن سالها به صورت پنهانی برای FBI گزارش تهیه می کردند. هرچند بعدها " ریگان " این مطلب را کتمان کرد و گفت : آنها چه انتظاری از ما داشتند؟ که ما خودمان را به عنوان خبرچین FBI جا بزنیم و حدس بزنیم چه کسی کمونیست هست و چه کسی نیست ؟

" جین وایمن " و " رونالد ریگان " در صحنه ای از فیلم " فرشته ای از تکزاس " محصول 1940

سالها بعد " جین وایمن " همسر اول " رونالد ریگان "  که بعدها از او جدا شد، در بیوگرافی خود نوشت که فعالیت های " رونالد " در آن سالها باعث ایجاد تنش بین او و دوستان و همکارانش شد و این تنش به زندگی مشترک آنها نیز کشیده شد و سرانجام باعث جدایی آنها گردید.

" جین وایمن " برنده جایزه اسکار به خاطر بازی در فیلم " جانی بلیندا " در سال 1948

بعضی از اظهار نظرها نیز آنقدر افراطی بود که شنیدنش از یک هنر پیشه بعید به نظر می رسید مانند " آدولف منژو " به انگلیسی " Adodphe Menjue " در حمله ای به کمونیست ها اظهار کرد : من یک شکارچی ساحره هستم اگر، آن ساحره کمونیست باشد. 

این حرکات بی پاسخ نماند و در اعتراض به این جلسات و فعالیت ها، تعدادی از سرشناسان هالیوود مانند " جان هیوستون " ، " همفری بوگارت " ، " لورن باکال " ، " دنی کین " و " بیلی وایلدر " کمیته ای به نام " کمیته متمم اول قانون اساسی " را برای مقابله با این اقدامات دولت تشکیل دادند. یکی دیگر از اعضای دیگر این جمع " استرلینگ هایدن " به " همفری بوگارت " اطمینان داد که کمونیست نیست ولی در  جلسه پرسش " کمیته فعالیت های ضد آمریکایی "، یک خبرنگار محلی از واشنگتن عنوان می کند که خود " استرلینگ هایدن " یک کمونیست است. گروه دچار بحران می شود و در بازگشت از واشنگتن به هالیوود، " همفری بوگارت " بر سر " دنی کین " فریاد می کشد : شما لعنتی ها من را فروختید!

" همفری بوگارت "


با توجه به اعتبار " همفری بوگارت " در هالیوود، کمپانی " برادران وارنر " که با او قرارداد همکاری داشت به او توصیه می کند از این اقدامات فاصله بگیرد. " بوگارت " متنی را منتشر می کند و هرچند که فعالیت های " کمیته متمم اول  قانون اساسی "  را زیر سوال نمی برد، ولی عنوان می کند که سفرش نابخردانه و حتی احمقانه بوده است.

استناد این گروه به " متمم اول قانون اساسی آمریکا " بود که در آن حق آزادی بیان، اندیشه، نوشتار و مذهب را برای شهروندان آمریکایی محترم می شمرد.

41 نفر از دست اندرکاران هالیوود به " کمیته فعالیت های ضد آمریکایی " در واشنگتن احضار شدند تا به سوالات کمیته پاسخ دهند. "  آیا شما در حال حاضر و یا در گذشته عضو حزب کمونیست بوده اید ؟ و یا تمایلی به عقاید و افکار آنها دارید ؟ " این یکی از سوالاتی بود که از افراد پرسیده می شد و اگر پاسخ این سوال مثبت بود، به عنوان یک شانس مجدد برای همکاری با کمیته و ماندن در صنعت فیلم سازی، از این افراد خواسته می شد تا اسامی افراد کمونیست دیگری را که می شناسند برای کمیته بازگو کنند.

کمیته فعالیت های ضد آمریکایی " نه تنها به فیلمنامه نویسان، بلکه به هنرپیشه ها، تهیه کنندگان، کارگردانان و دیگر افراد نیز مظنون بود. در کل 41 نفر به جلسه پرسش در واشنگتن احضار شدند. از این میان 19 نفر در ابتدا اعلام کردند در این جلسات حاضر نمی شوند. از این تعداد 8 نفر تغییر عقیده داده و به واشنگتن رفتند. 11 نفر باقی مانده نیز اعلام کردند به سوالات پاسخ نخواهند داد و هنگامی که نویسنده معروف " برتولت برشت " به انگلیسی " Bertolt Brecht " از موضع خود کوتاه آمد و حاضر به پاسخگویی به سوالات شد، تعداد افراد باقی مانده به 10 نفر رسید.

" برتولت برشت "

" برتولت برشت " بعد ها عنوان کرد که با راهنمایی و مشورت وکلایش متقاعد شده بود که در این جلسه حاضر شود. او که متولد آلمان بود و پس از به قدرت رسیدن نازی ها در آلمان، به آمریکا مهاجرت کرده بود، به طور غیر مستقیم جلسه پرسش را به سخره گرفت و با تعریف کردن جوک و تمارض در عدم تسلط به  زبان انگلیسی، از جملات آلمانی در گفتارش استفاده می کرد و مترجمین حاضر در جلسه صحبت های او را ترجمه می کردند. یک روز پس از جلسه پرسش، او آمریکا را برای همیشه ترک کرده و به اروپا بازگشت و همانجا درگذشت.

10 نفر باقی مانده حاضر نشدند در جلسه پرسش حضور یابند و با یکدیگر عهد بستند تا در برابر کارهای " کمیته فعالیت های ضد آمریکایی " مخالفت کنند. این گروه که به " ده مرد هالیوود " یا " Hollywood Ten " معروف شدند، سرانجام به 1000 دلار جریمه نقدی و کمتر از یک سال حبس در زندان ایالتی محکوم شدند و تا پایان دوران مک کارتیسم، همه کمپانی های فیلم سازی از هر گونه همکاری با آنها منع شدند. قرارداد هایی که با کمپانی های فیلم سازی داشتند به صورت یکطرفه و بدون پرداخت حقوق قانونی آنها، لغو شد و همچنین استخدام مجدد آنها نیز مشروط به شهادت در جلسه " کمیته فعالیت های ضد آمریکایی " و ادای سوگند دال بر عدم عضویت در حزب کمونیسم و یا عدم گرایش به آن، شد.

چاپ خبر محکومیت " ده مرد هالیوود " در روزنامه

در سال 1950 " ادوارد دیمیتریک " یکی از همین افراد، فیلمی 16 میلیمتری و مستند از این گروه ساخت که در آن همه این ده نفر درباره " مک کارتیسم " صحبت می کنند. این فیلم با نام " Hollywood Ten " معروف شد.

نمایی از فیلم مستند " Hollywood Ten " محصول 1950

قطار مک کارتیسم به اولین ایستگاه رسیده و 10 نفر را از صنعت فیلم سازی پیاده کرد. این اولین لیست سیاه در هالیوود بود.

ادامه دارد...


نیرو همراهت باشه
۱۳۹۶/۳/۱۲ عصر ۰۲:۴۴
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : شارینگهام, پرنسس آنا, ال سید, دون دیه‌گو دلاوگا, سروان رنو, مراد بیگ, BATMAN, Classic, زرد ابری, کاپیتان اسکای, rahgozar_bineshan, پیرمرد, باربوسا, EDWIN, کلانتر چانس
ارسال پاسخ 


پیام در این موضوع
پندهای روزگار - پیرمرد - ۱۳۹۴/۷/۷, عصر ۰۹:۲۰
پندهای روزگار - پیرمرد - ۱۳۹۴/۸/۸, عصر ۰۳:۳۲
RE: پندهای روزگار - خانم لمپرت - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸, عصر ۰۷:۵۸
RE: پندهای روزگار - سروان رنو - ۱۳۹۵/۳/۱۰, عصر ۰۴:۱۷
RE: پندهای روزگار - پرنسس آنا - ۱۳۹۶/۵/۱۶, عصر ۰۴:۰۰
RE: پندهای روزگار - سروان رنو - ۱۳۹۶/۶/۲۵, عصر ۱۰:۳۷
RE: پندهای روزگار - پروفسور - ۱۳۹۹/۵/۲, صبح ۱۰:۵۷
دختران رادیوم - سروان رنو - ۱۴۰۲/۱۲/۲۵, عصر ۰۷:۰۰