[-]
جعبه پيام
» <مارک واتنی> آدمیرال گرامی سپاس
» <آدمیرال گلوبال> ممنون از مارک واتنی بابت کارتون های اخیر...
» <مارک واتنی> رابرت عزیز ارادتمندم
» <رابرت> تشکر از اظهار محبت شارینگهام عزیز و سپاس از مارک واتنی به خاطر مجموعه "پروفسور بالتازار"
» <رابرت> آلبرت کمپیون عزیز، متأسفانه مشکل عدم رعایت پاکیزگی و حقوق شهروندی در مناطق شمالی کشور به خاطر حضور بعضی گردشگران بی‌فرهنگ، مضاعف می‌شود!
» <شارینگهام> برگی زرین در کارنامه ی رابرت عزیز
» <مارک واتنی> کارتون به یاد ماندنی "پروفسور بالتازار" دوبله فارسی و کامل : https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...8#pid45508
» <آلبرت کمپیون> جناب رابرت، مطلب "نوروز خود را چگونه گذراندم؟" خیلی حق بود. شما تنها نیستید برادر، ما هم تقریباً همین مشکلات رو داریم.
» <رابرت> به یاد مرحوم قاسم افشار در "خاطرات سودا زده من" https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...4#pid45504
» <شارینگهام> مستند «سرانجام رعفت» هم اکنون از شبکه ی مستند
Refresh پيام :


ارسال پاسخ 
 
رتبه موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
انجمن نقد و بررسی فیلم کوتاه
نویسنده پیام
KESSLER آفلاین
Schlächter von Brüssel
***

ارسال ها: 53
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۰/۱/۱۷
اعتبار: 9


تشکرها : 138
( 425 تشکر در 49 ارسال )
شماره ارسال: #3
RE: انجمن نقد و بررسی فیلم کوتاه

بنام خداوند دوستدار زیبائی ها

درود بر شما دوستان و مشتریان همیشگی کافه کلاسیک


بنده افتخار دارم تا اولین پست انجمن نقد و بررسی فیلم کوتاه را خدمت شما گرامیان تقدیم کنم. اولین فیلم در "فیلم خانه فیلم کوتاه" آپلود شده و هم اکنون آماده دانلود است. انتخاب فیلم اول برای گشایش فیلم خانه فیلم کوتاه کار آسانی نبود. سلیقه مخاطبان رنگارنگ و انتظارات هنر دوستان بسیار است. درضمن فیلم اول فیلم خانه باید جنبه نمادین هم داشته باشد و از آنجائیکه "فیلم خانه" ، خانه فیلم هاست بی شک چراغ ایرانی هم بر آن رواست. بنابراین چراغ اول را روشن کردم با نام پرافتخار بهرام بیضایی و اولین اثر ثبت شده از او به نام "عمو سیبیلو". فیلمی کوتاه و سیاه و سفید که اولین گام کارگردان بزرگ در جاده دور و دراز هنری اش بود.

AMOO_SIBILOO_POSTER2

"عمو سیبیلو" در سال 1349 خورشیدی ساخته شد. فیلم نامه آن براساس داستان کوتاهی به قلم فریدون هدایت پور است. تهیه کننده فیلم "کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان" و کارگردان آن هم بهرام بیضایی ست. این فیلم از نقش آفرینی صادق بهرامی بعنوان تنها بازیگر حرفه ای و همراهی جمعی از کودکان قریه "کن" (آن روزگار) رنگ و رونق یافته . فیلم سیاه و سفید است و مدت زمان آن 28 دقیقه میباشد. موسیقی فیلم اثری ست از "اسفندیار منفرد زاده". سایر عوامل عباس گنجوی ، تدوینگر ، نعمت حقیقی فیلم بردار و هرایر صدابردار میباشند. در تیتراژ فیلم (00:51) نام فامیل "طهمورث" و نام فامیل "جوانروح" (احتمالا) رویت میشود. بدلیل کیفیت پائین نسخه موجود جای شک است که آیا آقایان "سیاوش طهمورث" و "عظیم جوانروح" هم جزو عوامل تولید بوده اند یا نه ؟ اگر کسی از دوستان گرامی بتواند اطلاعات تکمیلی ارائه کند جای تشکر است.
داستان فیلم از تقابل یک پیرمرد تازه نقل مکان کرده با بچه های بازیگوش محله ای دورافتاده حکایت میکند. محله ای که برخلاف ظاهر کم جمعیت و دورافتاده آن ، محله ای بسیار پر سروصدا ست. این تضاد محور اصلی داستان را تشکیل میدهد و دو طرف داستان ، در سوی خیر و شر ، سپاهی از کودکان پرشور و سمج در برابر پیرمردی اتوکشیده و مقرراتی ، رودرروی هم قرار می گیرند تا سیر طبیعی داستان شکل گیرد و در برابر چشمان شما به جریان بیفتد. طرفین داستان هر کدام در تقابل با یکدیگر به نوبت دست به حمله می زنند و یا از خود دفاع می کنند. اما از آنجائیکه هدف هردو طرف "زندگی" و "زندگی کردن" است. نویسنده داستان با هوشیاری هردو طرف را با ایجاد "تغییر" به یک سو منتقل می کند تا هردو برنده شوند و داستانِ "بدون بازنده" پایانی خوش داشته باشد. سوی زیبای زندگی که صلح و دوستی ست و نتیجه آن هم زندگی مسالمت آمیز. پیرمرد یاد میگیرد تا نگاه خود را به کودکان (جامعه) که نگاهی تحکم آمیز و از بالا به پائین است تغییر دهد و در این روند حتی ظاهرش را هم تغییر می دهد و سبیل بسیار بزرگ و نمادینش را در پایان فیلم می تراشد. بچه ها هم ، رفتار و کلام خود را تغییر می دهند و این نشانه شروع یک دوستی پایدار بین پیرمرد و بچه های محله است. بیضایی با هوشیاری پیام داستان را درک کرده و آنرا بخوبی تصویر میکشد. موسیقی گوش نواز فیلم ساخته اسفندیار منفردزاده است. منفردزاده تم اصلی عموسیبیلو را براساس موسیقی محلی ایرانی ساخته که با کرنا و دهل نواخته میشود. در مجموع نتیجه کار یک اثر زیبا و تاثیرگذار است. فیلمی که بارها در برنامه کودک تلویزیون پخش شد. در پایان لازم میدانم به چند نکته اشاره کنم. ابتدا یاد صادق بهرامی (۱۲۸۸-۱۳۶۶) را گرامی میدارم. او فارغ التحصیل هنرستان هنرپیشگی ایران بود و در عرصه تئاتر ، سینما و رادیو فعالیت هنری می کرد. بهرامی در زمستان 1366 در تهران درگذشت. روحش شاد. نسخه ای از فیلم عمو سیبیلو که تقدیمتان شد از کانال یوتیوبی " فیلم قدیمی ها" دریافت شده و بهترین نسخه ای بود که توانستم پیدا کنم. صاحب کانال " فیلم قدیمی ها" خوش سلیقگی بخرج داده و هیچ نوشته و یا نشانه ای را در حاشیه فیلم درج نکرده. بهمین سبب است که شما آنرا به شکل اصلی آن مشاهده میکنید. من در هنگام دانلود با یک لایک از صاحب کانال " فیلم قدیمی ها" تشکر کردم. شما هم میتوانید به آدرس زیر مراجعه کنید و با یک لایک از ایشان قدردانی کنید.


https://www.y o u t u b e . c o m/watch?v=lluKXGW2Ra4

دیگر اینکه اگر کسی از دوستان ، موقعیت دقیق لوکیشن فیلم در منطقه "کن" اطلاعاتی دارد لطفا اطلاع رسانی کند.  
و سرانجام اگر کم و کاستی در مطلب فوق می بینید لطفا به بزرگی خودتان ببخشید. شما هم می توانید دست بکار شوید و در مورد این فیلم و فیلم های بعدی که در فیلم خانه فیلم کوتاه آپلود خواهند شد ، نقد و نظر خودتان را با دیگر دوستان در میان بگذارید.


با سپاس         
تهران پائیزی     
پائیز تهران        
1398           








فقط یه چیز میتونه منو زنده نگهداره اونم صدای گرم ناصر طهماسبه و.
فقط یه چیز میتونه منو بترسونه اونم سرما و یخبندان روسیه است
لودویگ کسلر
۱۳۹۸/۸/۱۶ عصر ۰۹:۰۶
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : Classic
ارسال پاسخ 


پیام در این موضوع
انجمن نقد و بررسی فیلم کوتاه - KESSLER - ۱۳۹۸/۸/۱۶, عصر ۰۸:۱۲
بررسی و تعریف فیلم کوتاه - KESSLER - ۱۳۹۸/۸/۱۶, عصر ۰۸:۵۱
RE: انجمن نقد و بررسی فیلم کوتاه - KESSLER - ۱۳۹۸/۸/۱۶ عصر ۰۹:۰۶